نگرانی آمریکا از همکاری‌ تاجیکستان با روسیه و چین

به اذعان کارشناسان با توجه به نگرانی آمریکا از همکاری‌ تاجیکستان با روسیه که می‌تواند منجر به نفوذ بیشتر روسیه در منطقه شود، در ملاقات‌های سیاسی بین مقامات ۲ کشور، مذاکره پیرامون همکاری‌های نظامی در اولویت قرار دارند.

بنا به گفته «ایوان اپالیت‌اف» کارشناس مرکز مطالعات مسائل کشورهای خارج نزدیک موسسه تحقیقات استراتژیک روسیه، در سیاست‌های «امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان در مورد آمریکا، همکاری‌های نظامی در اولویت قرار دارند.

در این گزارش که در پایگاه تحلیل-خبری «کا.نیوز» درج شده است، این کارشناس روسی می‌افزاید، آمریکایی‌ها همکار‌ی‌های نظامی تاجیکستان و روسیه را به عنوان یک عامل شکل‌گیری پایگاه نفوذ روسیه در کل منطقه آسیای مرکزی می‌دانند.

همچنین ایستگاه فضایی نوری- الکترونیکی اکتشافی «آکنو» در منطقه «نارک» تاجیکستان، یکی دیگر از دلایل اصلی نگرانی آمریکا محسوب می‌شود، زیرا این ایستگاه قادر به ردیابی ماهواره‌های آمریکایی است و بنابراین باعث زیان رساندن و از کار انداختن اپتیک‌های آنها می‌شود.

اپالیت‌اف در ادامه می‌افزاید، پایگاه نظامی 201 روسیه، که تا سال 2042 در قلمرو این کشور باقی می‌ماند، نیز به نفع آمریکا نخواهد بود. همچنین، اقدامات رحمان در پیوستن به «اتحادیه گمرکی اوراسیا» نیز آمریکا را به تشویش انداخته است. همکاری‌های دوشنبه با «پکن» نیز به ضرر منافع واشنگتن در منطقه می‌باشد.

این کارشناس تصریح می‌کند که چنین نگرانی‌هایی واشنگتن را برای ایجاد همکاری‌های نزدیک‌تر با دوشنبه به منظور پیدا کردن اهرم‌های مؤثر، به جلب حمایت رحمان سوق می‌دهد.

کارشناسان معتقدند که با نزدیک شدن به زمان پایان برنامه خروج نیروهایی ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا از افغانستان در سال جاری میلادی طرح‌های پنتاگون نیز بیش از گذشته نمایان خواهد شد.

آنان می‌گویند، به نظر می‌رسد که اکنون مقامات نظامی آمریکا طرح‌های مختلفی را در جهت جابه‌جایی و مستقر کردن بخشی از نیروهای خویش از افغانستان در منطقه آسیای مرکزی با مقامات سیاسی و نظامی این منطقه توافق کرده و به منظور جلوگیری از اعتراض و نارضایتی‌ کشورها این طرح‌ها را تا زمان تحقق مخفی نگاه می‌دارند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.