تحلیل رسانه‌های پاکستان از پشت پرده اعتراضات خیابانی

اعتراضات همزمان 2 حزب «تحریک انصاف» و «تحریک عوامی» در حالیکه ارتش و دولت این کشور در حال حاضر روابط چندان خوبی با هم ندارند، سئوالاتی را درباره اهداف و پشت پرده این اقدام در اذهان عمومی مردم این کشور ایجاد کرده است.

طی روزهای گذشته 2 حزب مطرح پاکستان اعلام کردند به زودی تحرکاتی را به منظور اعتراض با سیاست‌های دولت به راه خواهند انداخت.

در همین حال، روزنامه داون در تحلیلی به بررسی اهداف پشت پرده اعتراضات همزمان 2 حزب «تحریک انصاف پاکستان» و «تحریک عوامی پاکستان» پرداخته است.

در این گزارش آمده است که «عمران خان»، رهبر حزب تحریک انصاف اعلام کرده است که از 21 اردیبهشت ماه تظاهرات گسترده‌ای را در اعتراض به وقوع تخلف در انتخابات سال گذشته پاکستان آغاز می‌کند.

این در حالی است که «طاهر القادری» رهبر حزب تحریک عوامی نیز قصد دارد به طور همزمان تظاهرات خیابانی را در چند شهر مهم پاکستان و در اعتراض به تخلفات انتخاباتی برگزار کند.

زمان انجام این اعتراضات که یکسال پس از برگزاری انتخابات صورت می‌گیرد، آن هم در شرایطی که دولت و ارتش پاکستان روابط چندان خوبی ندارند، سئوالاتی را درباره اهداف پشت پرده این اقدام در اذهان عمومی ایجاد کرده است.

در این تحلیل آمده است، برخی کارشناسان بر این باورند که این حرکت‌ها تحت حمایت ارتش این کشور انجام می‌شود اما اعضای حزب تحریک انصاف گفته‌اند که این موضوع ربطی به ارتش و تضعیف دموکراسی در کشور ندارد و بررسی نتایج انتخابات می‌تواند تقویت دموکراسی را در پی داشته باشد.

در همین حال، «حسن عسکری رضوی» کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید: از آنجایی که عمران خان مدعی وقوع تخلف در 64 کرسی پارلمان (که عمدتا در «پنجاب» می‌باشد) شده است، در نبرد برای به دست آوردن ایالت پنجاب است.

به گفته وی، عمران خان می‌داند که نواز شریف با مشکلات عدیده‌ای در پنجاب دست به گریبان است و نتوانسته بر مشکلاتی چون قطعی برق که موجب رنجش مردم از دولت شده است، فائق آید.

این در حالی است که رابطه دولت با ارتش نیز تیره شده و بنابراین، عمران خان با به رخ کشیدن قدرت خیابانی خود و استفاده از نارضایتی عمومی از حزب حاکم، امیدوار است بتواند با یک اقدام زیرکانه، پنجاب را در دست گرفته و در عین حال نظر ارتش را به سوی خود جلب کند.

در همین حال، «جواد حسن» دیگر تحلیلگر پاکستانی معتقد است که هدف عمران خان از این اعتراضات، منحرف کردن افکار عمومی از عملکرد ضعیف وی در ایالت «خیبرپختونخواه» و فراهم کردن جایگاهی برای خود در انتخابات محلی این ایالت است.

اما برخی کارشناسان نیز بر این باورند که عمران خان احساس می‌کند با اثبات وقوع تخلف در انتخابات می‌تواند مشروعیت دولت فعلی را زیر سئوال برده و در نهایت دولتمردان را مجبور به برگزاری انتخابات میان دوره کند.

داون در ادامه تحلیل خود آورده است که هنوز مشخص نیست آیا حزب تحریک انصاف می‌تواند با این نمایش خیابانی مشروعیت انتخابات را زیر سئوال ببرد یا خیر اما اگر موفق به انجام این کار شده و بتواند این اعتراضات را برای مدتی طولانی ادامه دهد در آن صورت شرایط برای دولت نواز شریف دشوار خواهد شد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.