روسای جمهور چین و افغانستان تلفنی گفت وگو کردند

«شی جین پینگ» و «اشرف غنی احمد زی» روسای جمهور چین و افغانستان در خصوص تحولات منطقه و توسعه همکاریهای راهبردی دو کشور، تلفنی گفت وگو کردند.

در این گفت وگو که به مناسبت شصتمین سالگرد برقراری مناسبات دیپلماتیک دو کشور، صورت گرفت، طرفین خواستار آن شدند که در سال جدید میلادی، روابط خود را در همه زمینه ها گسترش دهند.

رئیس جمهور چین در سخنان خود، سال 2015 را به دلیل 60 سال مناسبات دوستانه با چین، سال «همکاری های دوستانه چین و افغانستان» نام گذاشت.

«شی» یادآور شد، در طول این مدت دو کشور همواره با درک و احترام متقابل، روابط دوستانه خود را که بسیار عمیق و ریشه دار بود، به خوبی مدیریت کرده اند.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت برقراری روابط کشورش با افغانستان افزود: ما همواره به صورت پایدار و مستحکم از روند بازسازی صلح آمیز افغانستان حمایت کرده ایم و همچنان نسبت به پیگیری تعامل با هدف کمک به این کشور جهت پیشبرد روند صلح در آن تمایل داریم.

وی در این گفت وگو همچنین تاکید کرد که روابط پکن - کابل باید به سطح جدیدی از پیشرفت ها برسد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، «اشرف غنی احمد زی» رئیس جمهور افغانستان نیز ضمن تقدیر از ایفای نقش مثبت چین در حوزه بازسازی و تثبیت صلح در کشورش، بر لزوم تعمیق همکاری پکن - کابل جهت ساخت آینده ای بهتر برای دو کشور و منطقه تاکید کرد.

وی در گفت وگوی خود با همتای چینی اش، با اشاره به اینکه مردم افغانستان مشتاقانه در انتظار صلح، ثبات و توسعه زودهنگام کشور هستند، تاکید کرد که دولت و مردم افغانستان قدردان حمایت های چین از روند صلح و بازسازی کشور خود هستند.

وی با بیان اینکه چین شریکی راهبردی و قابل اعتماد برای افغانستان به شمار می رود، نسبت به قابلیت های پکن در کمک به بازسازی و توسعه همکاری های اقتصادی با کابل ابراز اطمینان کرد.

رئیس جمهوری افغانستان، ششم آبان ماه سال جاری در حالی که شماری از مقامات ارشد افغانستان از جمله «محمد حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی، «حاجی محمد محقق» معاون دوم رئیس اجرایی و شماری از وزیران، نمایندگان مجلس و بازرگانان، احمدزی را همراهی می کردند، سفری رسمی و چهار روزه به چین داشت.

او در مدت حضورش در پکن چندین توافقنامه را امضا و با سرمایه گذاران و بازرگانان چینی دیدار کرد.

براساس آمارهای ارائه شده از سوی گمرک چین، همکاری های تجاری دو کشور در 10 سال گذشته، 10 برابر افزایش یافته و این نشان از اهمیتی است که چین برای خود در افغانستان قائل است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.