جنرال شافنر در گفتگوی ویدیویی ازکابل، به خبرنگاران حاضر در ساختمان وزارت دفاع آمریکا گفت که در حال حاضر نیروهای وابسته به گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در چهار یا پنج منطقه دورافتاده در ولایت شرقی ننگرهار حضور دارند و تلاش میکنند در آنجا پایگاههای عملیاتی ایجاد کنند اما نیروهای امنیتی افغان در مقابله با آنان "موفقیتهایی داشته اند."
به گفته مقامهای افغان، دو ولسوالی اچین و بتیکوت در ولایت ننگرهار، از پایگاههای اصلی نیروهای وابسته به داعش در افغانستان است و این نیروها در مواردی با نیروهای امنیتی افغان و طالبان در این دو ولسوالی درگیر شدهاند.
این مقامها همچنین از تلاش گروه موسوم به دولت اسلامی برای جذب نیرو و سربازگیری در افغانستان خبر دادهاند.
با این حال سخنگوی ماموریت حمایت قاطع گفته است که این گروه شانس زیادی برای به خدمت گرفتن افغانها ندارد. او شمار افغانهایی را که به داعش پیوستهاند، بین ١٠٠٠ تا ٣٠٠٠ نفر برآورد کرده است.
ویلسون شافنر در این کنفرانس خبری همچنین گفت که برای اطمینان یافتن از موفقیت نیروهای امنیتی افغان، توانمندی این نیروها باید در چهار عرصه افزایش یابد.
او گفت که این عرصه ها عبارتند از چرخه آمادگی، کاستن از تعداد ایستگاه های بازرسی، تغییر در رهبری نیروها و پر کردن صفوف نیروهای امنیتی.
نیروهای افغان از آغاز سال ٢٠١٥ مسئولیت کامل تامین امنیت و جنگ با مخالفان مسلح در این کشور را بر عهده گرفته اند و نظامیان بینالمللی حاضر در این کشور، در چارجوب ماموریت حمایت قاطع، تنها به آموزش و پشتیبانی نیروهای افغان مشغول هستند.
جنرال شافنر با اشاره به اینکه بخشی از بدنه نیروهای امنیتی افغان فرسوده شده است، تغییر در سطوح رهبری این نیروها و استخدام نیروهای جدید را ضروری دانست.